Garantiile Contractuale

Garantiile Contractuale

Garantia de Participare la Licitatie este instrumentul de garantare solicitat oricarui ofertant care participa la o procedura de atribuire pentru un contract de achizitie publica. Acest tip de garantie are rolul de a proteja organizatorul licitatiei (autoritatea contractanta), fata de un eventual comportament necorespunzator al ofertantului, pe toata perioada de valabilitate a ofertei depusa pana la incheierea contractului de achizitie publica sau a acordului cadru.

Garantia de Returnare a Avansului este solicitata contractorului pentru protejarea beneficiarului fata de riscul nereturnarii avansului platit de acesta, in situatia in care contractorul nu isi executa obligatiile de justificare/ utilizare a avansului.

Garantia de Buna Executie este solicitata contractorului in cazul indeplinirii necorespunzatoare a obligatiilor contractuale asumate prin contractul de baza, de catre asigurat.

Garantia de Intretinere reprezinta angajamentul ferm si irevocabil, asumat de garantor privind plata in favoarea beneficiarului a unei despagubiri, in limita prejudiciului creat (dar nu mai mult decat limita sumei asigurate). Garantia se aplica in situatia in care executantul nu isi indeplineste sau isi indeplineste necorespunzator obligatiile stipulate in contract, privind perioada de garantie sau obligatiile garantate de catre acesta in contractul semnat.

Garantia pentru Sumele Retinute este solicitata contractorului pentru indeplinirea corecta si corespunzatoare a obligatiilor de a remedia defectiunile si de a termina lucrarile ramase de executat, in urma procesului verbal de constatare, si in vederea emiterii procesului verbal la finalizarea lucrarii.
Garantiile Contractuale

Garantiile Contractuale

Garantia de Participare la Licitatie este instrumentul de garantare solicitat oricarui ofertant care participa la o procedura de atribuire pentru…


01.09.2017 Citeste mai mult
Asigurarea Creditului Comercial

Asigurarea Creditului Comercial

Activitatea comerciala este, prin definitie, supusa unor riscuri variate; acest aspect determina necesitatea asigurarilor financiare. In fiecare an zeci…


01.09.2017 Citeste mai mult